In 1977 werd de toon gezet voor Herman Brood and his Wild Romance. Met songs zoals Saturday Night, Never be Clever en I love you like i love myself kreeg Nederland te maken met een ongekende Herman Brood rage die een complete omslag betekende in muziekland; een die tot ver buiten s'Lands grenzen zich als een olievlek verspreide. Deze hoogtijdagen bleven zich voortzetten met de fameuze gitarist David Hollestelle jr die 20 jaar Brood vergezelde in de roemruchte jaren van Rock 'n Roll band Herman Brood and His Wild Romance.

HOLLESTELLE, HAYES AND HOLLAND

Met The Romance die zich door de Bühnesucht en de niet aflatende drive alle tussenliggende jaren met een rotgang ingehaald heeft én zich bewezen heeft als een van Nederlands beste live Rockbands, de band een absoluut unieke en innovatieve combinatie van oud en nieuw werk neer met ruimschoots aandacht voor de Herman Brood catalogus w.o.; "Rock 'n Roll Junkie, Dope Sucks , Sleepin' Bird en Saturday Night"; maar ook nieuw materiaal van The Romance. The Romance, genoemd na de periode onder de naam The Wild Romance gespeeld te hebben, zet niet alleen de toon met Hollestelle als dé gitarist van The Romance; maar is ook een uniek samenwerkingsverband aangegaan met niemand minder dan John Hayes, gitarist van de legendarische band Mothers Finest. Dit, én met oudgediende gitarist JW van Holland staan er 3, op zijn zachts gezegd, illustere gitaristen op het podium die het materiaal van Brood op beproefde en absoluut sensationele manier brengen!

COURBOIS EN RAMBEAUX

Barend Courbois (Best Bassplayer Benelux "The Guitarist 2014") maakt er geen geheim van zijn rock-basis te hebben door de manier van spelen van wijlen 'Brood bassist Freddie Cavalli. Courbois is nationaal en internationale (nu al) een baslegende en staat samen met Ramon Rambeaux aan de basis van de band, waarbij het tandem, (met Rambeaux als ex drummer van o.a. Wild Romance) veruit als enige een Brood-waardige basis kunnen neerzetten.

STICK

De meeste verantwoording als gezicht voor The Romance is buiten alle kijf voor Stick, een taak die onmogelijk zou zijn als substituut (in al zijn facetten) voor Herman Brood. Dit lukt niet, gaat niet en moet je ook niet willen.Wat hij wél is, is iemand die barst van de raakvlakken, die weet waarom het gaat en intussen door vriend en vijand geaccepteerd is als frontman voor The Romance en de enorme muzikale erfenis. Een taak die men niet licht moet opvatten.. THE ROMANCE als afsplitsing van The Wild Romance is dé legendarische band, die met een respectvolle knipoog naar het eigen verleden en, immer onveranderd, geldt als één van de meest roemruchte bands uit de Nederlandse Pophistorie!